Wat eten wij vandaag

Sunday, December 03, 2006

Overheerlijke gevulde schol

Dit recept heb ik voor het eerst gegeten met een heel bijzonder persoon, een echte aanrader.
Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • goede olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • glas Chardonnay
  • blik gepelde tomaten a 400gram
  • 75 gram zwarte olijven
  • handvol basillicum
  • 1 ansjovisfilet
  • 2 scholfilets van ca. 200gram, zonder vel
  • zeezout
  • zwarte peper
  • coctailprikkers of rozemarijntakjes
  • paar handen verse spinazie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontpit de olijven en pureer ze samen met de ansjovis en de basilicum. Voeg er wat olijfolie aan toe zodat er een mooie pasta ontstaat.

Leg de scholfilets op een plank met de kant waar het het vel heeft gezeten en bestrooi ze met peper. Verdeel de pasta over de filets. Rol de schol vanaf de staart op en prik ze vast met een coctailprikker of rozemarijntakje.

Neem een bakblik en zet deze op matig vuur op het fornuis, sprenkel er wat olijfolie op en bak de gehakte knoflook(in plakjes)langzaam totdat deze zacht is. Als de knoflook begint te kleuren voeg dan de wijn toe en laat dit alles 1 minuut koken en doe dan de tomaten erbij. Laat dit alles even pruttelen op een laag vuurtje en maak de tomaten stuk met een lepel. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de filets bovenop de saus en plaats deze in de voorverwarmde oven.

Haal na 15 minuten de vis uit de oven en plaats ze op voorverwarmde borden.
Zet het bakblik wederom op het fornuis en voeg de spinazie toe aan de saus. Deze slinkt heel snel.
Schep de saus en de spinazie naast de vis.
Heerlijk om bv te serveren met verse pasta.
Eet smakelijk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home