Wat eten wij vandaag

Thursday, September 14, 2006

Hotpotten



Van de Week eindelijk weer eens wezen hotpotten(chinees fondue)
Altijd heel erg lekker, supergezond en heel gezellig.
Zou het vaker moeten doen want het is eigenlijk heel simpel.
je hebt nodig
  • hotpot
  • chinese kool
  • spitskool
  • tauge
  • paprika
  • uien
  • knoflook
  • gehakt
  • kipfilet
  • rijst
  • schepnetjes
Uiteraard kun je ook andere ingredienten genruiken, het is maar net wat je lekker vind.
Snijd alle ingredienten en doe ze in schaaltjes, maak van het gehakt kleine balletjes.
Steek de hotpot aan en doe er bouilion in, dit kan zijn kippebouilion of groeten of maak zelf een lekkere verse bouilion.
Zet de pan in het midden van de tafel en doe een handje van alle schaaltjes erin, sluit de deksel en als het vlees gaar is kun je het eruit vissen met de schepnetjes.
Doe wat rijst in een kom en voeg de groenten en vlees toe
Schep een klein beetje bouilion erbij, wat peper en zout, beetje sojasaus en sambal en eet smakelijk.
Lichtverteelbaar en heel erg lekker, als iedereen uitgegeten is kun je als toetje de bouilion opdrinken, een echte vitaminenbom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home