Wat eten wij vandaag

Sunday, April 09, 2006

Heerlijke gehaktballen

Het is weer erg druk geweest en heb niet zoveel tijd gehad om uitgebreid te koken maar dat weerhoud mij niet om wel lekker te eten.
Daarom dit snelle maar zeer lekkere recept.

  • +/-2 a 300 gram rundergehakt
  • 1 gedroogde spaanse peper
  • 1 eetlepel oregano
  • theelepel ketumbar (korianderzaad)
  • (kleine)theelepel komijn
  • zout
  • peper
  • flinke bos basilicum
  • mozzarella
  • parmezaanse kaas
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 a 3 ansjovisfilet
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • 2 handen paneermeel
  • 1 ei

Neem een pan en maak eerst een basis tomatensaus. Snipper de ui en de knoflook. Maak de pan heet en doe daar een scheut olijfolie in en voeg de ansjovisfilets erbij, blijf dit omroeren totdat deze uitelkaar vallen, voeg daarna de ui en de knoflook erbij en bak deze heel eventjes, doe daarna de gepelde tomaten erbij en laat dit min 15 minuten pruttellen, prak de tomaten fijn met een vork. Verwarm de oven voor op 220 graden.


Doe het gehakt in een schaal en voeg de kruiden toe (oregano, ketumbar, komijn, zout, peper, rozemarijn, snijd de peper fijn en voeg ook deze toe) voeg de paneermeel en het ei toe. Roer dit alles om met een houtel lepel zodat alles goed gemengd wordt. neem een schaaltje met water en maak je handen een beetje nat. Op die manier kun je heel makkelijk balletjes draaien. maak ze ongeveer de groote van een pingpongbal. Verhit een koekenpan en doe er wat olie in, bak de gehaktballen mooi bruin op een hoog vuurtje zodat ze stevig worden anders worden ze nogal sponzig in de tomatensaus. Voeg nu de basilicum toe aan de tomatensaus en wat zout en peper voor de smaak en roer dit alles even om. Als de gehaktballen mooi bruin zijn doe dan de tomatensaus in een schaal en voeg daarna de gehaktballen toe. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg dit bovenop het gehakt strooi daarboven op een mooie laag parmezaanse kaas zodat alles bedenkt is en sprenkel er wat olijfolie op. doe dit alles in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten er komt dan een mooi bruin laagje op. Heerlijk om dit alles te eten met een mooie salade en lekkere pasta.

1 Comments:

  • Ziet er wederom HEEL lekker uit Cor! Wanneer ga je wat voor me invriezen? Groeten, Wouter.

    By Anonymous Anonymous, at 8:17 AM  

Post a Comment

<< Home