Wat eten wij vandaag

Saturday, April 01, 2006

Rendang


  • 600 gram rundvlees
  • 22 verse rawits
  • 3 a 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • gemberwortel +/_ 3 cm
  • kunjit +/- 2 cm of een theelepel kunjit
  • laos +/- 3 cm
  • 2 theelepels ketumbar
  • 1 theelepel jinten
  • 1 stengel sereh
  • 1 blik (400gr) kokosmelk
  • 4 blladjes daun jeruk
  • kaneelstokje
  • plantaardige olie
  • gedroogde kokos

Maak de rawits schoon (als je niet van heel pittig houd verwijder dan de zaadjes) schil de gember, de laos en de kunjit, doe dit samen met de knoflook, de sjalotten, de ketumbar en de jinten in een vijzel of een keukenmachine en maak er een pasta van(je kunt ook een kant en klare boemboe gebruiken maar ik adviseer wel dat je dan wat extra kruiden toevoegd die hier genoemd worden watn die zitten er meestal niet in)kneus de sereh stengen een beetje en leg er een knoop in. Verhit de olie in de pan en fruit de kruidenpasta, doe het gesneden vlees erbij en voeg de sereh, de daun jeruk en het kaneel stokje erbij, een beetje zout voor de smaak, roer dit alles goed om en voeg daarna 1 kopje kokosmelk toe, laat dit alles op een laag vuurtje sudderen en roer alles af en toe om totdat alle vocht verdampt is, voeg een 2de kop kokosmelk toe als het vlees nog niet zacht genoeg is, verwijder het kaneelstokje als je deze gaat ruiken, rooster ondertussen de gedroogde kokos in een pan en als deze bruin is maak hem dan extra fijn in een vijzel of gebruik bv een pan en een keukenroller, zodra alle vocht wederom verdamp is voeg nog een kopje kokosmelk toe en de geroosterde kokos laat alles nogmaals sudderen totdat alle vocht verdampt en er om het vlees een dikke saus zit en de olie boven drijft.

De rendang is het allerlekkerst als deze een aantal dagen bewaard wordt, al is dat mij nog nooit gelukt want het is veels te lekker

2 Comments:

  • Klinkt heel lekker, maar waar haal ik al die exotische ingredienten eigenlijk? Rawits, laos, ketumbar en jinten? Kan ik dat bij AH halen? :P

    By Anonymous Anonymous, at 2:44 PM  

  • ja de meeste ingredienten wel, kijk maar eens goed in de winkel en anders kan je altijd nog naar de toko

    By Anonymous Anonymous, at 8:59 PM  

Post a Comment

<< Home