Wat eten wij vandaag

Monday, March 20, 2006

Vandaag de restjes opgemaakt van het weekend en het smaakte heerlijk, vooral de Ajam Paniki mmmmmm, dit komt natuurlijk omdat het 2 dagen gestaan heeft en vooral met indisch eten is dat perfect omdat dan alle kruiden en smaken heerlijk gemengd worden en helemaal tot zijn recht komen.


Maar wilde vandaag weer eens marineren daarom wat voorbereidingen gedaan voor het eten van morgen................................



Kip uit het losse handje

  • 1 grote ui
  • 2 rode pepers
  • een stukje gember(+/- 2 a 3 cm)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 8 scheutjes maggie
  • 2 eetlepels honing
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wiskey
  • zout
  • +/- 800 gram drumsticks

Snipper de ui fijn en snijd de pepers klein(laat de pitjes zitten als u van pittig houd), schil de gember en maak deze klein, kneus de basilicum blaadjes, doe alle ingredienten in een schaal en voeg het sap van 1 citroen erbij, roer dit alles om, snijd kleine inkepingen in de kip, zodat de marinade er goed doorheen kan trekken, voeg de kip toe en sluit de schaal af met bv doorzichtig folie, zet dit in de koelkast voor 24 uur........morgen het resultaat.....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home