Wat eten wij vandaag

Saturday, March 18, 2006


Ajam Paniki

Vandaag een nieuw recept uitproberen, heb weer zin om iets nieuws te maken en even lekker te ontspannen in de keuken. lekker eten en drinken zijn toch wel de basis behoefte in het leven.
Ik maak het niet helemaal volgens het traditionele recept want heb op dit moment geen bamboe of bananen bladeren in huis, dus gewoon in de pan.
ingredienten:(ik ga uit van het originele recept, maar omdat ik het voor 1 persoon maak heb ik het aangepast)

  • Kip(hele kip in stukken of kipfilet)
  • 7 sjalotjes
  • 2 rode lomboks
  • 10 rawits
  • 1 stukje gemberwortel(+/- 4 cm)
  • 1 stukje kunjit (+/-3cm)
  • 6 kemirinoten
  • 1 stengel sereh
  • 2 kopjes kokosmelk
  • 2 takjes basilicum
  • 2 daun pandan
  • 4 eetlepels plantaardige olie

pel de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks en de rawits schoon,schil de gember en de kunjit,(u kunt natuurlijk gedroogd gebruiken maar vers is veel lekkerder)maak van dit alles samen met de kemiri noten een pasta(dit noemt men een boemboe), gebruik een vijzel of een blender. Kneus de stengel sereh en leg er een knoop in.verhit de pan en fruit de pasta(boemboe)eventjes aan doe daarna de kip erbij de sereh, de daun pandan en de basilicum bak dit al roerend ongeveer 10 a 15 minuten en doe daarna de kokosmelk erbij, laat dit alles op een laag vuurtje gaarstoven.


heerlijk om dit samen met pandan rijst te eten. als deze klaar is vermeng hem dan met kokos melk en leg er stukjes rijpe mango op.
eet smakelijk.

1 Comments:

Post a Comment

<< Home