Wat eten wij vandaag

Saturday, April 01, 2006

Ajam paniki
maar dan veel lekkerder

Dit recept heb ik al een keertje gemaakt, maar dat was in de pan.(zie archief van maart helemaal onderaan) Ditmaal heb ik het klaargemaakt in bananenblad en dat maakt het zoveel meer lekkerder.
volg het recept maar let op, doe direct ook de kokosmelk (santen)erbij en bak alles eventjes (ong 8 a 10 minuten) zorg dat de kip nog niet gaar is. Neem een stuk bananenblad en maak hier 3 gelijke stukken van(per pakketje) lig deze op elkaar, plaats de kip met de saus en vouw ze dicht, de uiteinde kun je heel goed met sate prikkers vast zetten, plaats ze in de oven in het midden op een rooster op +/- 140 graden voor ong 15 a 20 minuten, doe ze daarna nog even onder de grill voor +/-5 minuten aan elke kant, de buitenste laag bananenblad zal bruin worden en een beetje roken. dit geeft een heerlijke smaak.

2 Comments:

  • Hoi Cor,

    Waarom is het in bananenblad lekkerder?

    Groeten,

    Wouter.

    By Anonymous Anonymous, at 9:11 AM  

  • Omdat die een aroma afgeeft die door het eten heen trekt
    je weet niet wat je proeft mmmmmmm

    By Anonymous Anonymous, at 9:02 PM  

Post a Comment

<< Home