Wat eten wij vandaag

Monday, April 03, 2006

De enveloppe


  • 200 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • paar stronkjes broccoli
  • 1 kleine ui
  • 1 rode sjalot
  • 1 teen knoflook
  • grote hand spinazie
  • 2 citroenen
  • zeezout
  • peper
  • tijm
  • peterselie
  • witte wijn olijfolie
  • aluminium folie

Verwarm de oven voor op +/- 230 graden. Snijd de kipfilet in stukken, snijd de paprika en broccoli grof, snijd de ui, sjalot en knoflook fijn, was de spinazie. Neem een groot stuk aluminium folie en vouw deze 1keer dubbel voor de stevigheid. neem een hoeveelheid spinazie en leg dit op de folie in het midden, kruid de kipfilet met peper en zout en hussel deze, leg het daarna op de spinazie zodat deze aan alle kanten goed gestoomd kan worden. strooi een beetje tijm en peterselie eroverheen.


Neem de rest van de groenten, de ui, sjalot en knoflook en leg deze om en op de kipfilet zodat deze goed ingepakt zit. Besprenkel dit alles met het sap van de 2 citroenen en daarna met olijfolie. Vouw nu de aluminiumfolie in de lengterichting dicht zodat de 2 uiteinden elkaar raken en vouw deze rand 2keer dubbel. Doe dit ook met 1 van de uiteinden totdat je de vulling raakt. Giet nu in de laatste opening een scheut witte wijn en vouw ook deze dicht. Zorg dat de randen goed gesloten zijn zodat er geen stoom kan ontsnappen en dat ze iets omhoog staan zodat er geen vocht uit kan lopen. Neem de "enveloppe" en doe deze op een bakplaat, pas op dat de folie niet scheurt en plaats hem in het midden van de oven voor +/- 25 a 30 minuten, zorg dat de kipfilet net gaar is zodat deze nog lekker sappig is. Laat dit alles 3 a4 minuten rusten als het klaar is en pas op met opmaken voor de hete stoom. Eet smakelijk!!!!!!!!!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home