Wat eten wij vandaag

Monday, October 02, 2006

Overheerlijke cocoskip


Speciaal voor mijn goede vriend Stephan plaats ik het volgende recept.
Een makkelijk recept dat bijna niet mis kan gaan en altijd verukkelijk is.
Dit heb je nodig, op basis van 4 personen.


  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 theelepel trassie
  • 3 kippenboulionblokjes
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepels laos
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 6cm santen
  • 2 bekers water
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 hele kip in stukken of een aantal kipkarbonaden of kippenpoten

Snijd de uien en de knoflook fijn, leg een derde daarvan apart.
Maak de olie heet in een pan, doe de ui en de knoflook erbij en bak deze glazig. doe de trassie erbij en schrik niet van de geur(haha)het komt helemaal goed.
Doe het water in de pan en voeg de bouilionblokjes toe, samen met de kruiden, de tomatenpuree, de santen en de rest van de uien en de knoflook.
Roer dit alles goed om en zorg dat de santen gesmolten is voordat je de kip erbij doet.
Zorg dat de kip geheel onder staat.
Laat dit alles langzaam gaar worden onder af en toe roeren op een laag vuur en zorg dat de saus niet gaat koken. De cocoskip is klaar als het vlees gaar is en bijna van het bot loslaat.
Heerlijk met rijst.

Eet smakelijk Stef en natuurlijk iedereen die dit gaat maken.

1 Comments:

  • oh yeah! Eigenlijk de befaamde cocoskip online! Meteen even opslaan! Muchos grazias my frien!

    By Anonymous Anonymous, at 2:40 PM  

Post a Comment

<< Home