Wat eten wij vandaag

Saturday, September 30, 2006

Smulbrood






Zin in een keertje wat anders, gewoon lekker smikkelen en genieten, dan heb ik hier een lekker en makkelijk recept.

  • 500 gram bloem
  • 300 ml water
  • handkommetje zout
  • handkommetje suiker
  • gist
  • pot jam
  • olijfolie
Vele andere mogelijkheden naar smaak, denk bv aan choclade pasta met 2 gesneden bananen en amandelschaafsel.

Verwarm de over voor op +/_200graden.Doe de Bloem, water, zout, suiker en gist in een schaal of kom en roer dit om met een vork.
Al snel zal er een klonterig deeg vormen, kneed dit nog eventjes tot een mooi stuk deeg.
strooi wat bloem op een tafel of aanrecht en maak er een mooie lap van, smeer deze in met bv de jam of pasta.
Rol het deeg op en druk hem steeds even aan, zodat de jam en pasta in elke wikkeling zitten.
Rol hem daarna circelvormig op en plaats hem op een bakplaat bestrooit met bloem. Smeer hem in met aloijfolei zodat ie mooi bruin zal worden. Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten totdat het brood mooi goudbruin is.
Even af laten koelen en voila een koningsontbijt.
Eet smakelijk allemaal.

1 Comments:

  • Hey Cor!!

    En inderdaad: je bent weer begonnen met het bijhouden van je blog ;-) Leuk hoor, ik zal het regelmatig bekijken!!
    Dat hotpotten lijkt me wel wat. Nooit van gehoord, maar altijd in voor iets nieuws. En al helemaal als het Aziatisch is!!

    Tot laterrrrrrrr,

    Jacinta

    By Anonymous Anonymous, at 11:32 AM  

Post a Comment

<< Home